Een unieke manier om kennis te maken met muziek.

Het is erg fijn om te zien, dat de effecten van muziek (maken) steeds vaker in het nieuws komen en meer bij mensen begint te leven. U kunt er niet meer onder uit dat de effecten van muziek net zo’n positieve invloed heeft op kinderen als sport, sterker nog de effecten van muziek kunnen gerust worden bestempeld als ‘geweldig’. Op de pagina ‘Waarom muziekles?’ kunt u hier nog meer informatie over inwinnen.

Er zijn al verschillende scholen en kinderdagverblijven die gebruik hebben gemaakt en maken van de diensten die Muziekschool Albrandswaard levert. Zo geven wij wekelijkse muzieklessen op OBS Portland, en kunnen kinderen de oriëntatie workshop volgen als ‘naschoolse activiteit’. Ook de Don Bosco School heeft al 2x van de oriëntatie workshop genoten. Op CBS het Lichtpunt krijgen alle klassen dit schooljaar 6x een muziekles en hebben kinderdagverblijven Jip & Janneke en Peuterwerk de kinderen ook al kennis laten maken met muziek via Muziekschool Albrandswaard.

Dagdeel workshop

Van te voren wordt er een instrument gekozen. U heeft de keus uit: Drums, gitaar, keyboard, ukulele en percussie. In deze workshop wordt iets verteld over het instrument. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van elk individu. Daarna gaan we oefenen. De workshop duurt 1 uur en wordt gegeven door 1 muziekdocent.

Meerdaagse workshop

Deze workshop bestaat uit 7 lessen. Van te voren wordt er een instrument gekozen.
U heeft de keus uit: Drums, gitaar, keyboard, ukulele en percussie. In deze workshop reeks gaan we nog iets dieper op het instrument in. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan het eind van de workshop reeks de basisbeginselen van het instrument onder de knie hebben. De workshop duurt per keer 1 uur. Deze workshop wordt gegeven door 1 muziekdocent.

Oriëntatie workshop

De eerste les duurt 1 ½ uur en is verdeeld in 3 sessies. Men gaat kennis maken met gitaar, drums en piano. De groep wordt verdeeld in 3 subgroepen. Elke subgroep start bij een instrument, na 30 minuten rouleren de groepen. De roulatie is 2 maal zodat iedereen na 1 ½ uur kennis gemaakt heeft met de 3 verschillende instrumenten. Aan het eind van deze les kiest elke deelnemer het instrument wat zijn/haar voorkeur heeft.

De 2e tot en met de 7e les duren 30 minuten per les. En vinden wekelijks plaats. Tijdens de laatste les ontvangt iedereen ook informatie materiaal van de muziekschool met o.a. een aanbieding voor een eventueel vervolgtraject.
De gehele workshop wordt gegeven door 1-3 muziekdocent(en).

Wekelijkse muzieklessen (scholen)

Wekelijkse muzieklessen behoren ook tot de mogelijkheden. Zo verzorgt Muziekschool Albrandswaard nu voor het tweede jaar op rij de wekelijkse muzieklessen op OBS Portland.

Bijzonderheden:

Uiteraard zijn bovenstaande opties nog naar uw wens aan te passen. De duur, de indeling, de effecten en de tarieven van de workshops lichten we dan ook graag toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u op locatie.

Kom in contact!